هیتر تابشی

هیتر تابشی لوله ای که در ایران به آبگرمکن معروف است، امروزه یکی از مناسب ترین و کم هزینه ترین سیستم های گرمایشی برای گرمایش تمامی فضاهای با ارتفاع بیش از 3 متر مانند سالن های بزرگ صنعتی، انبارها، مرغداری ها، گلخانه ها می باشد. ، تعمیرگاه ها. ماشین ها، سوله ها، فضاهای ورزشی، فضاهای نمایشگاهی و همچنین انواع فضاهای سرپوشیده مانند اسکله ها، مساجد و پارکینگ ها شناخته شده است. پس از دهه 70 با توجه به ویژگی های قابل توجه آبگرمکن در گرمایش فضاهای بزرگ، استفاده از این محصول گسترش یافت و ساختار بخاری های تابشی به ویژه از نظر پیکربندی، توسعه و تنوع پیدا شد.

به طور کلی، یک بخاری حرارتی تابشی از یک مشعل، یک لوله آتش، یک بازتابنده و یک فن مکش تشکیل شده است. مخلوطی از گاز مایع یا شهری و هوا با نسبت مناسب توسط مشعل در داخل لوله با نسبت مناسب و میانگین دمای لوله می سوزد. با افزایش دما به 300 درجه سانتیگراد، انرژی تابشی لوله توسط یک بازتابنده به سمت پایین هدایت می شود و گرمایش لازم را فراهم می کند.

فن مکنده نیز مکش لازم را در داخل لوله برای انتقال محصولات احتراق به انتهای لوله فراهم می کند. بخاری حرارتی تابشی دو مدل معمولی خطی و U شکل دارد. این بخاری ها به صورت مستقل در سالن نصب می شوند و بنابراین خرابی و خرابی احتمالی یک دستگاه تاثیری بر عملکرد دستگاه های دیگر نخواهد داشت.

تامین هوای مورد نیاز و تخلیه محصولات احتراق دستگاه

هوای مورد نیاز جهت احتراق کامل در سامانه های هیتر تابشی یوتاب  11 الی 13 برابر حجم گاز مصرفی هر دستگاه می باشد که به دو صورت قابل تامین است. در صورتیکه تهویه کافی در سالن وجود داشته باشد، اکسیژن مورد نیاز احتراق از طریق تهویه عمومی سالن تأمین می گردد. در فضاهایی که فاقد تهویه کافی می باشند، برای هر دستگاه، با متصل نمودن لوله های مستقل، هوای مورد نیاز احتراق از خارج سالن تأمین میگردد. محصولات احتراق میتواند با اتصال لولهای به قطر 100 الی 150 میلیمتر تبدیل خروجی فن دستگاه، به خارج سالن هدایت گردد. در صورتی که سالن از تهویه کافی برخوردار باشد، نصب تعدادی فن تخلیه مناسب جهت افزایش تهویه عمومی سالن، عمل خروج محصولات احتراق را نیز انجام میدهد )با توجه به احتراق تقریباً کامل دستگاهها و نصب آن در زیر سقف در صورتی که تعویض هوای سالن، ناشی از تهویه طبیعی بیش از BS EN یا ارتفاع بالای دیوار(. مطابق با استاندارد 13410 باشد، نیاز به هیچگونه W/m 1/5 بار در هر ساعت باشد یا ظرفیت حرارتی دستگاههای نصب شده در سالن کمتر از 3 تهویه اضافی جهت خروج محصولات احتراق نمیباشد؛ در غیر این صورت به ازای هر کیلووات ظرفیت حرارتی دستگاههای تهویه مورد نیاز می باشد. این میزان تهویه میتواند از طریق جابجایی طبیعی m3/hr نصب شده در سالن، معادل خاصیت دودکشی( یا به کمک تهویه اجباری به کمک فن مطابق با استاندارد ذکر شده صورت گیرد.

احساس راحتی و آسایش دمایی یکسان با دمای طراحی پایینتر

احساس آسایش دما به دمای موثر هوا بستگی دارد و از آنجایی که دمای موثر میانگین دمای هوا و میانگین دمای تابشی است، بنابراین در دمای متوسط ​​تابشی بالاتر، دمای پایین‌تر هوا می‌تواند آسایش دما را فراهم کند. در سیستم های هوای گرم، هوا واسطه انتقال حرارت است و اجسام داخل سالن در اثر تماس با گرمای انتقال حرارت گرم می شوند، بنابراین دمای هوا بیشتر از دمای سطوح مجاور خواهد بود. در حالی که در سیستم‌های بخاری تابشی، گرمای سطح لوله‌های تابشی مستقیماً از طریق بازتابنده به اجسام مجاور منتقل می‌شود، بنابراین دمای سطح و در نتیجه میانگین دمای تابشی در گرمایش با سیستم‌های بخاری رادیاتور تابشی بالاتر از دمای هوا است. این یک سالن خواهد بود، به طوری که در دمای هوای 16 درجه سانتیگراد، میانگین دمای تابشی سطوح حدود 40 درجه سانتیگراد است و بنابراین گرما تابشی آسایش دمایی ساکنین را در دمای موثر 40 درجه سانتیگراد فراهم می کند. ، در حالی که شرایط یکسانی را فراهم می کند. در سیستم های هوای گرم، دمای هوا باید تا 40 درجه سانتیگراد افزایش یابد. بنابراین دمای بخاری های هوای گرم باید بسیار بیشتر از این دما باشد. دمای پایین‌تر هوا در سیستم‌های تابشی باعث کاهش اختلاف دما بین دمای طراحی داخلی و خارجی در زمستان و در نتیجه کاهش اتلاف حرارت در ساختمان (تلفات دیوار و تهویه) می‌شود. تلفات تهویه نیز باعث خروج هوای گرم از ساختمان می شود. هر چه دمای هوا بیشتر باشد، میزان انرژی خروجی از ساختمان بیشتر می شود. خاکستری، تعمیرگاه‌های خودرو، مرغداری‌ها و سالن‌های ورزشی که به تهویه بیشتر نیاز دارند اهمیت بیشتری پیدا می‌کنند و علاوه بر کاهش تلفات، تامین گرمایش در دمای پایین‌تر باعث ایجاد آرامش و انرژی در افراد می‌شود.